Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Yeşil Zeytinli Mevsim Salata Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

45Dk Hazırlama Ve 10Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Yeşil Zeytinli Mevsim Salata Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Yeşil Zeytinli Mevsim Salata Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:10

Yeşil Zeytinli Mevsim Salata için Malzemeler

  • 4 biftek
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 kase salamura
  • yeşil zeytin
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 patates

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı
  • 1 marul
  • 10 ıspanak kökü
  • 1 küçük kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 5~6 kiraz domates
  • Tuz

Sos için

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi

Yeşil Zeytinli Mevsim Salata Nasıl Yapılır?

Lezzet’in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor…

Biftekleri et dövücüsü ile hafifçe inceltin.Üzerlerine kekik serpiştirip ızgarada pişirin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın.Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada rengi değişinceye kadar kavurun.

Patatesin kabuğunu soyun.İnce dilimleyip tuz serpiştirin.Ayçiçeği yağını tavada ısıtıp patates dilimlerini kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün.

Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın.Süzgece alıp suyunu iyice süzün.İri parçalar şeklinde doğrayın.Ispanak köklerini yıkayıp süzün ve 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 3 dakika haşlayıp süzün.Kırmızı soğanı soyup halka şeklinde doğrayın.Tuz ekleyip acı suyunu çıkarın.

Sos için zeytinyağı,limon suyu ve yeşil zeytin ezmesini bir kasede çırpın.Servis tabağına sırasıyla ızgarada pişirilmiş biftekler, doğranmış marul yaprakları,haşlanıp süzülmüş ıspanak kökleri, halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan dilimleri,kavrulmuş dolmalık fıstıklar, kızartılmış patates dilimleri ve kiraz domatesleri yerleştirin.Yeşil zeytinleri ilave edin.Salatanın sosunu üzerine gezdirerek dökün.Bekletmeden servis yapın.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.