Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Uludağ çorbası Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Uludağ çorbası tarifi, kolay Uludağ çorbası yapımı, Uludağ çorbası tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

Uludağ çorbası Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:11

Uludağ çorbası tarifi için malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 1 bardak su
  • 150 g az yağlı kıyma
  • 3 yemek kaşığı sadeyağ (veya tereyağı)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Terbiye için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 

Çam garnitürler için:

  • 6 tost ekmeği
  • Yarım demet ıspanak yaprakları
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Uludağ çorbası Nasıl Yapılır

  • Kemik suyu ve suyu tencereye alın. Rendenin iri tarafı ile rendelediğiniz havuç ve patatesleri ilave ederek 45 dakika pişirin.
  • Kıymayı misket köfte şeklinde yuvarlayın ve az yağlı bir tavada kızartın. Kaynayan çorbaya kızaran köfteleri ilave ederek 15 dakika daha pişirin.
  • Derin bir kasede yumurta sarısı, un, yoğurt ve limon suyunu pütür kalmayacak şekilde karıştırarak terbiyeyi hazırlayın.
  • Çorbanın suyundan 3-4 yemek kaşığı ilave ederek terbiyeyi ılık hale getirin.
  • Hazırladığınız terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş ilave ederken çorbayı da hızlı hızlı karıştırmaya devam edin. Orta ateşte tuz ve karabiberi ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.
  • Tost ekmeklerini çam ağacı şeklinde keserek sıcak tavada zeytinyağı ile kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine krem peynir sürün.
  • İnce ince doğradığınız ıspanağı az yağ ile tavada soteleyin ve tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin. 
  • Erittiğiniz sadeyağın (veya tereyağı) içine kırmızı toz biberi katın ve çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbanızı hazırladığınız çam ağaçları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Klasik tariflerden sıkıldıysanız, değişik çorbası tarifleri listemizden yararlanabilirsiniz.

 

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.