Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

HANGEL Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Hangel tarifi, kolay Hangel yapımı, Hangel tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

HANGEL Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:13
Hangel tarifi için malzemeler

Servis için

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su

Yoğurt sosu için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Soğanlı sos için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 soğan 
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Hangel Nasıl Yapılır
  • Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alın. Sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru unladığınız tezgah üzerine alarak bir merdane yardımı ile açın. Hamurdan bir bıçak yardımıyla şeritler kesin. Daha sonra küçük kareler kesin ve parçaları unlayarak birbirlerine yapışmalarını önleyin. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız hangel hamurlarını tuzlu kaynar suda haşlayın. Bir kevgir yardımıyla süzüp servis tabağına alın.
  • Yoğurt sosu için süzme yoğurt ve yoğurdu bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip karıştırın. Soğanlı sos için zeytinyağı ve tereyağını bir sos tenceresine alın. Tereyağı erimeye başlayınca piyazlık doğradığınız soğanları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar pişirip ocaktan alın.
  • Hangelin üzerine önce yoğurt sos, ardından soğanlı sostan gezdirin. Sıcak servis yapın.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.