Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

PİRUHİ Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Piruhi tarifi, kolay Piruhi yapımı, Piruhi tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

PİRUHİ Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:13
Piruhi tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 5 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

İç harcı için

  • 100 g tulum peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 soğan
Piruhi Nasıl Yapılır
  • Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, zeytinyağı, su, limon suyu ve tuzu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.
  • İç harcını hazırlamak için tulum peynirini bir kaseye ufalayın. İnce doğradığınız maydanoz ve piyazlık doğradığınız soğanı ilave edip karıştırın.
  • Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp açtığınız yufkanın üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın. Hamuru kare kare kesin. Hamurları tuzlu kaynar suda haşlayın. Bir kevgir yardımıyla süzüp servis tabaklarına paylaştırın. Üzeri için cevizleri tereyağında kavurun. Kavrulmuş cevizleri piruhinin üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.