Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Sebzeli Krep Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 10Dk Pişirme Süresiyle Toplam 25 Dakikada Sebzeli Krep Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Sebzeli Krep Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:17

Sebzeli Krep için Malzemeler

Krep hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İç malzeme için

  • 1 su bardağı haşlanmış garnitür(bezelye, küp şeklinde doğranmış havuç)
  • 100 gr hellim peyniri
  • 1 çorba kaşığı süt

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Sebzeli Krep Nasıl Yapılır?

  • Krep hamuru için bir kapta elenmiş un, süt, 2 yumurta ve tuzu iyice çırpın. 1 çay kaşığı sıvı yağını teflon tavada ısıtın.
  • Krep hamurundan bir kepçe kadarını alıp tavanın ortasına dökün. Dairesel hareketlerle hamuru tavanın her tamamını kaplayacak şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Düz bir tabağın üzerine kağıt havlu serin. Krebi kağıt havlunun üzerine alıp tekrar kağıt havlu ile kapatın.
  • Bu işleme krep hamuru harcı bitene kadar devam edin.
  • İç malzeme için garnitürleri bir kaba alın. Küp şeklinde kesilmiş hellim peyniri ve sütü ekleyin. Kreplerden birini alıp iç malzemeyi ortasına yerleştirin.
  • Geniş bir rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin. Kalan kreplere de aynı işlemi uygulayın.
  • Üzerlerine pul biber, dereotu ve kaşar peyniri serpiştirin. Servis yapmadan önce fırının ızgara bölümünde sadece üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Daha fazlası için tuzlu hamur işi tariflerine göz atın.

 

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.