Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Perde Tatlısı – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Perde Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Perde Tatlısı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Perde Tatlısı – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:18

Perde Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Dikdörtgen borcam için;

  • 10-12 adet baklavalık yufka
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik

Sos için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • Fındık
  • Fıstık (ne isterseniz)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Perde Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbet için şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
  2. Kaynara geldikten sonra 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Baklavalık yufkaları tek yaprak şeklinde alıp önce fırçayla her tarafına gelecek şekilde sıvı yağ sürüyoruz.
  4. 1 yemek kaşığı irmiği elimizle yufkanın her yerine eşit bir şekilde serpiyoruz ardından her iki ucundan tutup pile şeklinde büzüp fırın kabımıza diziyoruz.
  5. Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  6. Yufkalar pişerken sos malzemelerini karıştırıp hazırlıyoruz.
  7. Fırından çıkardığımız yufkaların her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
  8. Son olarak cevizi de serpiştirp tekrar fırına verip ortalama 20-30 dk kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından aldığımız tatlının ilk sıcağını çıkardıktan sonra soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. ❤️.

Perde Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.