İlk olarak şerbet için şeker ve suyu tencereye alıyoruz.
Kaynara geldikten sonra 10 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Baklavalık yufkaları tek yaprak şeklinde alıp önce fırçayla her tarafına gelecek şekilde sıvı yağ sürüyoruz.
1 yemek kaşığı irmiği elimizle yufkanın her yerine eşit bir şekilde serpiyoruz ardından her iki ucundan tutup pile şeklinde büzüp fırın kabımıza diziyoruz.
Diğer yufkaları da aynı işlemi uygulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Yufkalar pişerken sos malzemelerini karıştırıp hazırlıyoruz.
Fırından çıkardığımız yufkaların her yerine eşit bir şekilde yayıyoruz.
Son olarak cevizi de serpiştirp tekrar fırına verip ortalama 20-30 dk kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız tatlının ilk sıcağını çıkardıktan sonra soğuk şerbeti döküp 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun. ❤️.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.