Dolar 36,4854
Euro 38,3366
Altın 3.400,12
BİST 9.929,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 15°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
15°C
Parçalı Bulutlu
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C

Şekersiz Tahinli Islak Kek – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Şekersiz Tahinli Islak Kek – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:35

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • Yarım bardaktan bir parmak fazla süt
  • 2-3 yemek kaşığı yaban mersini (ben yaban mersini tercih ettim, dilerseniz kuru üzüm de kullanabilirsiniz)
  • 7-8 adet küçük doğranmış incir
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Keki ıslatmak için;

  • 3- 4 yemek kaşığı tahin
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı silme un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı ve yağı köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sütü ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
  3. Üzerine yaban mersinini ve inciri ekleyip karıştıralım.
  4. Unu ve karbonatı ekleyip hafif cıvık olacak şekilde bir hamur oluşturalım.
  5. Kare bir borcama yağlı kağıt serip üzerine kek harcamızı yayalım.
  6. 200°c fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken ıslatmak için kremamızı hazırlayalım.
  8. Bir tencereye tahini, pekmezi sütü ve unu alıp orta ateşte durmadan karıştırarak pişirelim.Kaynayınca ocaktan alalım.Blender ile çekelim.
  9. Keki ilk sıcağı geçtikten sonra ters çevirip üzerine kürdanlarla delik açalım.
  10. Tahinli kremamızı üzerine yayalım.
  11. Soğuduktan sonra dilimlere bölüp üzerine ceviz serpip buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim. Soğuk şekilde servis edelim. Afiyet olsun.

Şekersiz Tahinli Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Denizlim Haber Yemek Tarifleri

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.