Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Acem Tavuğu Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

30Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 10 Dakikada Acem Tavuğu Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Acem Tavuğu Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:39

Acem Tavuğu için Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 250 gr pirinç
  • Bir demet maydanoz
  • Karabiber
  • Çam fıstığı
  • Tuz
  • 4 yumurta
  • 100 gr tereyağı

Acem Tavuğu Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp süzün. Pilavlık tencereye tereyağını ekleyip eritin. Süzülmüş pirinçleri tereyağına ekleyip kavurun. Kavrulan pirinçlerin üstüne su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Tavuk göğsünü, üstünü geçecek kadar suyla bir tencereye koyup haşlamaya bırakın. Pişen tavuğu tiftikleyin. Ayrı bir kapta, tiftiklenmiş tavuk ve pilavı karıştırın.
  • İçine doğranmış maydanoz, çam fıstığı ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları tavaya kırıp omlet halinde pişirin.
  • Omletin üzerine pilavlı harcı serin ve sarın. Acem tavuğu servise hazır. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.