Dolar 42,5274
Euro 49,6098
Altın 5.782,09
BİST 10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 14°C
Yağmurlu
Denizli
14°C
Yağmurlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 14°C

Adım adım ölüme gittiler

Almanya’dan gelen 2 çocuklu aile Ortaköy’de yemek yedikten sonra zehirlendi. Anne ve çocukları can verirken baba ise yoğun bakımda. Böcek ailesinin sırasıyla midye, çorba, kokoreç ve tantuni yedikleri belirlendi

Adım adım ölüme gittiler
REKLAM ALANI
16.11.2025 07:12
31

İstanbul’daki gıda zehirlenmesi faciaya yol açtı. Fatih’te kaldıkları otelde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Böcek ailesinden, çocuklar Kadir Muhammet (6) ve Masal Böcek’in (3) ardından dün de anne Çiğdem Böcek hayatını kaybetti. Durumu ağır olan baba Servet Böcek’in tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Ailenin yemek yediği öne sürülen restoran mühürlendi, 4 kişi gözaltına alındı.

TEK TEK İNCELENDİ

ARA REKLAM ALANI

Soruşturma kapsamında tüm detaylar ortaya çıktı. Böcek ailesi, 9 Kasım’da İstanbul’a geldi, 11 Kasım’da sabah otelden ayrılan ailenin 14.20’de Ortaköy’deki seyyar midye tezgâhında midye yedikleri, 14.40 sıralarında G.M.T. isimli yiyecek işletmesine geçtikleri, anne ve kızının çorba içip sucuk kokoreç ve tavuk tantuni yedikleri, saat 15.17’de buradan çıktıkları, saat 18.30 sularında Fatih’teki H.S.B. isimli işletmeden lokum alıp akşam saatlerinde otele döndükleri belirlendi.

HASTANEDEN GÖNDERİLDİLER

Aile, 12 Kasım’da otelden çıkıp Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne gitti, anne-babaya tedavi uygulandığı, çocuklara da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilaç tedavisi yapıldı, saat 15.40’da hastaneden otele döndü ve bir daha dışarı çıkmadı.  Rahatsızlanan Böcek ailesi için 13 Kasım gece yarısı otele gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kadir Muhammet ile Masal Böcek’in cenazeleri, Afyonkarahisar, Bolvadin’e gönderildiği, annenin cenazesinin de yakınlarında teslim alındığı öğrenildi. Dede Mustafa Çelik “Araştırılmasını istiyorum. Özelikle Cumhurbaşkanı’na da sesleniyorum” dedi.

SUÇ KAYITLARI KABARIK

Ailenin kaldığı otelin güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. Midyeci, lokumcu ve restoran sahibinin de aralarında bulunduğu toplam 4 kişi  gözaltına alındı. Ailenin yemek yediği iddia edilen restoran ise mühürlendi. Seyyar midye satıcısı Y.D’nin 11, G.M.T. isimli iş yerinin sahibi E.E’nin 2, lokum satışı yapan F.T’nin de bir kaydının olduğu belirlendi. Şüphelilerin olaya ilişkin “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.

ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Adli Tıp’ın ön raporunda, 2 çocuğun dış muayenelerinde ölüme neden olacak harici travmatik lezyon izlenmediği, mide mukozalarında hiperemi dışında belirgin patolojik bulguya rastlanmadığı belirtildi. Anne Çiğdem Böcek ile ilgili ise midede yaygın submukozal kanamalar, yer yer noktasal ülsere alanlar, barsaklarda olağan kimüs ve gayta içeriği dışında belirgin patolojik bulgu olmadığının görüldüğü belirtildi.

UZMANLAR UYARIYOR: MİDYENİN YARISI DIŞKISI

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, ölümlerle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Güner, “İstanbul genelinde yapılan değerlendirmelerde, gıda zehirlenmelerine ilişkin olağan dışı herhangi bir artış tespit edilmemiştir” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığı da  bölgedeki midye ve kokoreççileri denetledi. Milliyet’e konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan,  “Midyeler genelde kirli alanlarda toplanıyor yani fosseptiklerin, pis kanal sularının olduğu bölgelerden. Midyelerde genellikle Salmonella mikrobu ürer, bağırsak enfeksiyonuna yol açar. Midyelerin yarısı midyenin dışkısıdır. Siyah renkte, bu yerlerinin tüketilmemesi gerekir. Kumpir ise bilindiği gibi fırınlanmış patates olup içinde mayonezli ürünler bulunur. Mayonezde bakteri üremesi çok kolaydır. Soğuk zincirde muhafaza edilmemiş tavukların tüketilmesi zehirlenmeye yol açar” dedi. Uzman Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu da çocuklara midye yedirilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Doğru koşullarda saklanmamış, soğuk zinciri kırılmış veya yeterince pişirilmemiş midyeler ciddi risk taşır. Ben de bir gıda mühendisi olarak midyeyi ağır metal ve toksin riskleri nedeniyle tüketmiyorum. Kumpir gibi çok malzemeli yiyeceklerde ise risk bambaşka bir boyutta. İçerisine konulan bozuk soslar, hijyenik koşullarda hazırlanmamış garnitürler, süt ve et ürünleri tehlike yaratabilir. En küçük hata zincirleme riske dönüşür” diye konuştu. – DİDEM SEYMEN / Haber Merkezi

Kaynak: Milliyet

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.