Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta için Malzemeler
Hamur:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
- 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
- 1 su bardağı un
- 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
- 1 su bardağı ahududu
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı su
- 1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
- 1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
Üzeri için:
- 1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü – Kalp
Kalıp:
- Kalp şeklinde kelepçeli kalıp (25 cm)
Ahududulu Böğürtlenli Kalp Pasta Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanışı:
Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
- Turbo pişirme: 160 °C
Yumurta ve toz şekeri mikser ile yüksek devirde 2 dk. çırpın. Süt, sıvı yağ, kakao ve şekerli vanilini ilave edip 1-2 dk. daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyerek ilave edin. Düşük devirde 1 dk. çırpın, kalıba alın ve pişirin.
- Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dk.
Fırından alın. 10 dk. sonra kalıbın kelepçesini çözün, keki kağıdı ile birlikte alıp soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
- Kremanın hazırlanışı:
Ahududu, böğürtlen, toz şeker ve suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta arada karıştırarak pişirin. 1 dk. kaynatıp ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
Krem şantiyi soğuk süt ile 3-4 dk. çırpın. Meyveli karışımı ilave edip yarım dakika daha çırpın.
- Şekillendirme ve servis:
Keki enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın ve sütün yarısı ile ıslatın. Üzerine kremayı yayın, ikinci kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin.
Servisten önce üzerini kalp pasta süsleri ile süsleyin.
ADVERTORIAL