Dolar 36,4092
Euro 38,1288
Altın 3.434,37
BİST 9.724,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 9°C
Sal 13°C

Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu bir çorba çeşididir. Anadolu’nun çeşitli yörelerinde farklı versiyonları bulunmakla birlikte genellikle et suyu ve unla hazırlanan bir çorba tabanı üzerine eklenen küçük erişte parçalarıyla bilinir. Tutmaç Çorbası, kıvamıyla, içeriğindeki malzemelerle ve sunumuyla sofralara zenginlik katan bir lezzettir.

Akşam yemeğine değişik lezzet arayanlara yöresel tarif! Tutmaç Çorbası
18 Şubat 2025 22:33

Tutmaç Çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık bir çorba olarak tercih edilir. Yöresel tatlar arayanlar için harika bir seçenek olan bu çorba, geleneksel Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biridir. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri kolaylıkla bulunabilir olduğu için evde denemek için ideal bir tariftir. Tutmaç Çorbası, ailece veya misafirlerle paylaşıldığında sofraya sıcak bir atmosfer katarken, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakır.

TUTMAÇ ÇORBASI TARİFİ

Tutmaç çorbası için gerekli malzemeler şunlardır:

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı erişte

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek (haşlama suyunu süzün)

1 adet soğan

4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı nane

Tuz

Terbiye için:

1 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1,5 su bardağı yoğurt

Hazırlık:

Bir tencereye 5-6 su bardağı su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya tuz, haşlanmış nohut, haşlanmış yeşil mercimek ve erişteleri ekleyin.

Erişteler pişene kadar çorbayı kaynatmaya devam edin.

Not: Yeşil mercimekleri haşlarken çok yumuşak olmasına izin vermeyin. Çünkü çorba içinde tekrar kaynayacakları için, biraz diri bırakın.

Başka bir kapta terbiye malzemelerini çırpın. Terbiyeyi ılık çorba suyundan azar azar ekleyerek ılıtın.

Erişteler pişince, terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatmaya devam edin ve ardından altını kısın.

Ayrı bir tavada doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Soğanlar karamelize olana kadar kavurun ve ardından naneyi ekleyin. Bu karışımı kaynayan çorbaya ekleyin.

Son olarak, 8-10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

Tutmaç çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun!

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Milliyet

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.