Dolar 35,8986
Euro 37,4188
Altın 3.312,59
BİST 9.719,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 8°C
Hafif Kar Yağışlı
Denizli
8°C
Hafif Kar Yağışlı
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Akşam yemeğine farklı ve pratik lezzet arayanların çok seveceği tarif: Limonlu tavuk tarifi Denizlim Haber

Limonlu tavuk, hafifliği ve ferahlatıcı lezzetiyle sofralarınıza farklı bir tat katacak. Peki, akşam yemeğine farklı ve pratik lezzet arayanların çok seveceği bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes tadıyla limonlu tavuk tarifi…

Akşam yemeğine farklı ve pratik lezzet arayanların çok seveceği tarif: Limonlu tavuk tarifi Denizlim Haber
5 Şubat 2025 12:07

Limonlu tavuk, hem hafif hem de lezzetli olmasıyla sofraların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Limonun ferahlatıcı aroması ve tavuğun yumuşak dokusu, bu tarifi hem pratik hem de özel kılar. Özellikle sağlıklı ve düşük kalorili bir ana yemek arayanlar için harika bir alternatiftir. Peki, akşam yemeğine farklı ve pratik lezzet arayanların çok seveceği bu tarif nasıl yapılır? İşte, enfes tadıyla limonlu tavuk tarifi…

LİMONLU TAVUK TARİFİ

Malzemeler:

4 adet tavuk göğsü (veya kemiksiz tavuk but)

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)

1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı kekik veya taze biberiye

Yarım su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tereyağı

LİMONLU TAVUK YAPILIŞI

Tavuk göğüslerini bir kaseye alın.

Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ekleyerek iyice harmanlayın.

Tavukları en az 30 dakika bu marinasyonda bekletin (daha lezzetli olması için 1-2 saat bekletebilirsiniz).

Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin.

Marine edilmiş tavukları tavaya alın ve her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar 4-5 dakika pişirin.

Tavukları tavadan alıp bir kenara koyun.

Tavaya yarım su bardağı tavuk suyunu ekleyin ve kalan marine sosunu da içine karıştırın.

Sosu kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Tavukları tekrar tavaya ekleyin ve sos ile birlikte 5 dakika daha pişirin.

Sos tavuğun içine iyice işlediğinde ocaktan alın.Limonlu tavuğu sıcak olarak servis yapın.

Yanına pirinç pilavı, ızgara sebzeler veya yeşil salata ekleyerek lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.