Dolar 38,1149
Euro 43,2690
Altın 3.962,08
BİST 9.393,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
21°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 27°C
Per 28°C
Cum 27°C

Akşam yemeğine mis gibi kokusuyla 35 dakikada hazırlanan lezzet: Patates oturtma tarifi

Patates oturtma, hem lezzeti hem de kolay yapımıyla sofraların sevilen yemeklerinden biridir. Peki, akşam yemeğine mis gibi kokusuyla 35 dakikada hazırlanan bu lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis patates oturtma tarifi…

Akşam yemeğine mis gibi kokusuyla 35 dakikada hazırlanan lezzet: Patates oturtma tarifi
1 Nisan 2025 15:51

Patates oturtma, kıymalı harç ve patatesin muhteşem uyumuyla sofralarımıza lezzet katan geleneksel yemeklerden biridir. Hem pratik hem de besleyici olmasıyla aile yemeklerinde sıkça tercih edilir. Peki, akşam yemeğine mis gibi kokusuyla 35 dakikada hazırlanan bu lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis patates oturtma tarifi…

PATATES OTURTMA TARİFİ

Malzemeler:

4 adet orta boy patates

300 gram kıyma

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

1 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı domates salçası

PATATES OTURTMA YAPILIŞI

Patatesleri soyup halka şeklinde doğrayın ve hafif tuz serpip bekletin.

Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayın, domatesleri rendeleyin.

Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.

Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Üzerine salçayı ekleyip karıştırın, ardından rendelenmiş domatesi ilave edin.

Fırın kabına patatesleri dizin, üzerine kıymalı harcın yarısını yayın.

Tekrar bir kat patates dizin ve üzerine kalan kıymalı harcı dökün.

Son kat olarak tekrar patatesleri ekleyin.

1 su bardağı sıcak su içinde 1 yemek kaşığı salçayı eritip yemeğin üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Fırından çıkan yemeği 5-10 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.