Altın Bilezik Tatlısı için Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı fındık
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 3 damla limon suyu
Üzeri için:
Altın Bilezik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- lk olarak, hamuru hazırlamak için un dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın.
- Karışıma azar azar un ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
- Hamuru merdane ile açın ve bardağın ağzıyla yuvarlaklar kesin.
- Kesilen yuvarlakların ortasına daha küçük bir yuvarlak keserek halka şeklini oluşturun.
- Hamurları tepsiye yerleştirip, halkaları üst üste koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Ortadaki çukurlara dövülmüş fındıkları ekleyin.
- Altın Bilezik Tatlısı serise hazır. Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.