Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 16°C
Az Bulutlu
Denizli
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 14°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Arjantin mutfağının ferahlatıcı tatlısı: Postre de Limón tarifi

Limonun hafif ekşi aroması ile kremsi dokunun mükemmel birleşimi! Postre de Limón, Arjantin mutfağının en sevilen tatlılarından biri. Hem pratik hem de lezzetli bu tatlı, özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir seçenek olacak!

Arjantin mutfağının ferahlatıcı tatlısı: Postre de Limón tarifi
28 Şubat 2025 18:21

Arjantin mutfağı denince genellikle et yemekleri ve empanadalar akla gelse de, tatlıları da en az ana yemekleri kadar ilgi çekici ve lezzetlidir. Postre de Limón, hafif ve ferahlatıcı tadıyla özellikle sıcak havalarda vazgeçilmez bir tatlı olarak öne çıkıyor. Limonun tazeliği, kremamsı kıvam ve bisküvili tabanı ile tatlı severlerin favorisi olmaya aday! Üstelik pişirme gerektirmeyen bu tarif, pratik hazırlanışıyla da öne çıkıyor.

POSTRE DE LİMON TARİFİ

Malzemeler:

  • 200 gram petibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 kutu kondanse süt (veya 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt)
  • 200 ml krema
  • 3 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 paket toz jelatin (isteğe bağlı, kıvam artırıcı olarak kullanılabilir)
  • Üzeri için limon dilimleri ve nane yaprakları

Yapılış

  1. Bisküvileri rondoda un haline gelene kadar çekin ve eritilmiş tereyağı ile karıştırarak tabanını oluşturun.
  2. Bu karışımı bir tatlı kabının veya kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde yayın ve buzdolabında 15-20 dakika soğumaya bırakın.
  3. Bir kasede krema ve kondanse sütü iyice çırpın.
  4. Limon suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayacaktır.
  5. Kıvamını artırmak için jelatini az miktarda sıcak su ile eritip karışıma ekleyebilirsiniz.
  6. Limon kabuğu rendesini ekleyerek karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün.
  7. Tatlıyı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  8. Servis yaparken üzerine limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyin.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.