Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Armutlu Kek Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

1Sa Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 1 Saat 40 Dakikada Armutlu Kek Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Armutlu Kek Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:29

Armutlu Kek için Malzemeler

  • 3 adet armut
  • 1 litre vişne suyu
  • Portakal kabuğu
  • Kabuk tarçın
  • Yıldız anason

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 125 gr şeker
  • 150 gr tereyağı
  • 150 ml süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu

Armutlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Armutlu kek yapımına öncelikle armutların kabuklarını soyarak başlayın. Derin bir tencereye armutları yerleştirin ve üzerine vişne suyu ekleyin.
  • Ardından portakal kabuğu, çubuk tarçın ve yıldız anasonu ilave edin. Armutlar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
  • Haşlama işlemi tamamlandıktan sonra armutları tamamen soğumaya bırakın.
  • Kek harcını hazırlamak için, yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpın.
  • Başka bir kapta tereyağı, süt ve kakao karışımını ocakta ısıtın. Isınan karışımı yumurtalı harca ekleyin.
  • Son olarak, un ve kabartma tozunu ilave ederek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili kek kalıbının dibine haşlanmış armutları dizin ve üzerine kek harcını dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkan armutlu keki sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.