Dolar 36,0129
Euro 37,1443
Altın 3.381,79
BİST 9.845,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
9°C
Parçalı Bulutlu
Pts 9°C
Sal 8°C
Çar 10°C
Per 12°C

Aşırı konuşmanın arkasında derin sebepler yatıyor olabilir!

Birinin size güvenmesi, her şeyini sizinle paylaşması anlamına gelmez. Bazen, aşırı paylaşma ihtiyacı, duygusal bir boşluğu doldurma ya da çevreyle bağ kurma arzusundan kaynaklanır.

Aşırı konuşmanın arkasında derin sebepler yatıyor olabilir!
9 Şubat 2025 17:47

İnsanlar, yalnızlık, stres veya düşük özsaygı gibi duygusal durumlarıyla baş etmek için daha fazla konuşma eğiliminde olabilirler. Ancak, bu aşırı paylaşım çoğu zaman farkında olmadan başkalarını rahatsız edebilir. Peki, neden bu kadar çok şey paylaşma ihtiyacı hissediyoruz ve bu durumdan nasıl kurtulabiliriz?

Aşırı paylaşmanın olası sebepleri:

  1. Anksiyete yaşayan insanlar, genellikle rahatlamaya çalışırken fazla konuşma eğilimindedirler. Kendilerini daha normal ve kabul edilir hissetmek için çevrelerinde olup bitenleri abartarak anlatma ihtiyacı duyabilirler. Fakat bu, çoğu zaman onlara güvenmediklerini hissettirebilir.

  2. Birçok insan yalnızlıkla mücadele eder ve bu yalnızlık hissini aşmak için sürekli bir şekilde başkalarına açılma gereği hisseder. İnsanlarla duygusal bağ kurma çabası, onları fazla açılmaya ve bazen de sınırları aşmaya itebilir.

  3. Herkesin sosyal ilişkilerde belirli sınırları vardır ve bu sınırları ihlal etmek, karşılıklı rahatsızlık yaratabilir. Aşırı paylaşan insanlar, bazen başkalarının sözsüz sinyallerini fark etmez ve kişisel alanı ihlal edebilirler.

  4. Günümüzde, sosyal medya hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İnsanlar, özel hayatlarını paylaşarak dikkat çekmek isteyebilirler. Ancak, çoğu zaman bunun yanlış anlaşılmalara ve gereksiz sonuçlara yol açabileceğinin farkında değillerdir.

Çok fazla paylaşma eğiliminde olup olmadığınızı anlamanın Yolları:

  • Eğer kendinizi insanlarla derin bağlar kurmaya zorlayarak, sürekli bir şekilde kişisel şeyler paylaşıyorsanız, bu durum sizi rahatsız edebilir. Gerçek bağlar zamanla gelişir, acele etmemek gerekir.

  • Hikayelerinizi paylaşırken asıl amacınız başkalarının sizi anlaması ve üzülmesi mi? Eğer böyle hissediyorsanız, aşırı ilgi çekme isteğiniz olabilir.

  • Eğer sosyal medya sizin için bir rahatlama alanı, bir tür terapi kaynağı olmuşsa, burada fazla paylaşım yapma eğiliminde olabilirsiniz.

  • Paylaştığınızdan sonra pişmanlık duyuyorsanız, demek ki karşı tarafın sizin anlattığınız detaylarla rahat olmadığını fark etmişsinizdir.

Bundan nasıl kurtulabilirsiniz?

  1. Aşırı paylaşma eğiliminde olduğunuzu fark etmek, ilk adımınız olmalı. İçsel duygularınızla bağlantı kurarak, neden çok şey paylaştığınızı anlamalısınız. Bunu fark etmek, sorunu çözmenin başlangıcıdır.

  2. Özgüveninizi artırmak için kişisel gelişim kitapları veya kaynakları kullanabilirsiniz. Bazen aşırı paylaşmanın ardında yatan neden, içsel bir güven eksikliğidir.

  3. Sorunlarınızın daha derin olduğunu hissediyorsanız, bir terapistten profesyonel yardım almak bu yolculukta size yardımcı olabilir. Terapistler, aşırı paylaşma alışkanlığınızın kökenine inmeye ve sizi sağlıklı bir şekilde daha dengeli ilişkilere yönlendirmeye yardımcı olabilirler.

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.