Dolar 38,2895
Euro 43,7178
Altın 4.089,71
BİST 9.312,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 26°C
Az Bulutlu
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Av Sezonuna Veda: Balıklar Tezgahlarda

Av sezonuna 15 Nisan’da veda: Sezonun son balıkları tezgahlarda SAMSUN – Karadeniz’in hırçın sularından çıkarak sofraları şenlendiren sezonun son balıkları, tezgahları süslüyor. 1 Eylül’de balıkçıların ‘Vira Bismillah’ diyerek başladığı deniz av …

Av Sezonuna Veda: Balıklar Tezgahlarda
5 Nisan 2025 22:35

Av sezonuna 15 Nisan’da veda: Sezonun son balıkları tezgahlarda

SAMSUN – Karadeniz’in hırçın sularından çıkarak sofraları şenlendiren sezonun son balıkları, tezgahları süslüyor.

1 Eylül’de balıkçıların ‘Vira Bismillah’ diyerek başladığı deniz av sezonu, 15 Nisan’da bitecek. Yumurtlama dönemine girecek mezgit, hamsi, istavrit, çinekop ve barbun gibi deniz balıkları 15 Nisan’dan itibaren avlanamayacak. Bereketli geçen sezondan memnun kaldıklarını ifade eden balıkçılar, vatandaşları sezonun son mevsim balıklarını tüketmeye davet etti.

“Son 10 günde deniz balıklarının tüketilmesini öneriyorum”

10 gün sonra tezgahlarda kültür balıklarının satılacağına dikkat çeken balık satıcısı Yaşar Köse, “Sezona palamut ile başladık. Bol ve bereketli başlayan sezonda palamudu hamsi, mezgit, istavrit ve barbun takip eti. Sezondan genel olarak alan da tutan da satan da memnun kaldı. Fiyatların da uygun olmasından dolayı vatandaşlar bu sezon bol bol balık yedi. Sezonun kapanmasına sayılı günler kala çeşitler gene de bol. Mezgit, istavrit, barbun, hamsi, alabalık, somon, çipura, levrek, kefal gibi balıklar tezgahtaki yerini alıyor. Kalan 10 günlük sürede vatandaşlara bol bol deniz balıklarını tüketmelerini öneriyorum. Çünkü 15 Nisan’dan sonra levrek, çipura, sazan, kefal, somon ve alabalık gibi kafes balıkları tüketebilecekler” dedi.

Balık tezgahlarında mezgit kilo 200 TL, hamsi kilo 150 TL, istavrit kilo 150 TL, levrek-çipura kilo 320 TL, kalkan kilo 700 TL, somon kilo 180 TL, alabalık kilo 150 TL, barbun kilo 200 TL, kefal kilo 100 TL ve Norveç somonu kilo 230 TL’den satışa sunuluyor.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMİR – Ekonomi
ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.