Dolar 36,4625
Euro 38,2437
Altın 3.443,28
BİST 9.574,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 14°C
Az Bulutlu
Denizli
14°C
Az Bulutlu
Çar 15°C
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Azerbaycan mutfağının lezzet şöleni: Labada Yaprağı Dolması

Geleneksel tatların en özel hali! Azerbaycan mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Labada Yaprağı Dolması, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif sunuyor.

Azerbaycan mutfağının lezzet şöleni: Labada Yaprağı Dolması
24 Şubat 2025 23:37

Azerbaycan mutfağı, zengin baharatları ve geleneksel pişirme yöntemleriyle bilinir. Labada Yaprağı Dolması, bu mutfağın en sevilen yemeklerinden biri olup, klasik asma yaprağı dolmasına farklı bir yorum getirir. Doğal ekşimsi tada sahip labada yaprakları, iç harcıyla birleşerek muhteşem bir lezzet sunar. Eğer Azerbaycan mutfağını keşfetmek ve sofranıza otantik bir tat katmak istiyorsanız, bu geleneksel dolma tarifini mutlaka denemelisiniz!

LABADA YAPRAĞI DOLMASI

Malzemeler

Dolma İçin:

  • 40-50 adet taze labada yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 gram kıyma (kuzu veya dana)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sumak (isteğe bağlı, ekşi tat için)
  • 1 su bardağı su

Pişirme Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı su veya et suyu

Yapılışı

  1. Labada yapraklarını iyice yıkayın ve sert sap kısımlarını kesin.
  2. Kaynar suya atarak 2-3 dakika haşlayın ve ardından süzgece alıp soğumaya bırakın.
  3. Bir kâsede pirinç, kıyma, doğranmış soğan, salça, tereyağı ve baharatları karıştırarak dolma harcını hazırlayın.
  4. Harcın daha lezzetli olması için 1 su bardağı su ekleyerek karıştırın.
  5. Her bir labada yaprağının içine 1 tatlı kaşığı iç harç koyun, kenarlarını kapatarak sıkı bir şekilde sarın.
  6. Sardığınız dolmaları tencereye düzenli bir şekilde dizin.
  7. Dolmaların üzerine tereyağı parçalarını serpiştirin.
  8. 1 su bardağı su veya et suyunu ekleyerek, dolmaların üzerini hafif geçecek kadar sıvı ekleyin.
  9. Kısık ateşte 40-45 dakika pişirin ve ocaktan almadan önce suyunun çekildiğinden emin olun.
  10. Pişen dolmaları servis tabağına alın ve yanında süzme yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.