Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Azerbaycan Sütlacı (Firni) Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 45 Dakikada Azerbaycan Sütlacı (Firni) Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Azerbaycan Sütlacı (Firni) Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:01

Azerbaycan Sütlacı (Firni) için Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • Badem ve kabak çekirdeği

Azerbaycan Sütlacı (Firni) Nasıl Yapılır?

  • Azerbaycan Sütlacı (Firni) tarifi için öncelikle pirinci iyice yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesine izin verin.
  • Ayrı bir tencereye sütü dökün ve kaynamaya bırakın. Kaynadığında, pirinçlerin olduğu tencereye ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Bir kasede nişastayı 1 çay bardağı su ile karıştırarak çözün. Karışımı, kaynayan sütlü pirinç karışımına ekleyin. Şekerinizi de ilave edin. Karıştırarak, karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirmeye devam edin.
  • Karışım koyulaştığında, vanilini de ekleyin ve karıştırın. Şeker ve vanilin tam olarak karıştıktan sonra ocaktan alın.
  • Firniyi kaselere dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Ardından, tatlınızı buzdolabında soğutun.
  • Sütlacın üzerini badem ve kabak çekirdeği ile süsleyin. Dilerseniz bu malzemeleri kavurabilir veya çiğ olarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.