Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 14°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
14°C
Hafif Yağmurlu
Per 14°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası: Zencefilli balkabağı çorbası tarifi

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek lezzetli ve sağlıklı bir çorba tarifi! Balkabağı, zencefil ve baharatlarla harmanlanan bu çorba, hem besleyici hem de şifa dolu.

Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası: Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
28 Şubat 2025 10:26

Kış aylarında soğuk hava, bağışıklık sistemimizi zorlayabilir ve hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirebilir. Bu dönemde vücudu destekleyen besleyici ve bağışıklık güçlendirici çorbalar tüketmek büyük önem taşır. İşte yüksek vitamin ve antioksidan içeriğiyle öne çıkan, klasik tariflerden farklı bir seçenek.

ZENCEFİLLİ BALAKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

  • 500 gram balkabağı (doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sebze suyu veya sıcak su
  • 1 su bardağı hindistan cevizi sütü (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Üzeri için kabak çekirdeği ve maydanoz

Yapılışı:

  1. Tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
  2. Sarımsak ve zencefili ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından havuç ve balkabağını ilave edin.
  3. Zerdeçal, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  4. Sebze suyunu ekleyin ve balkabağı yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte pişirin.
  5. Pişen çorbayı ocaktan alın ve blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  6. Hindistan cevizi sütünü ekleyerek bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  7. Servis yaparken üzerine kabak çekirdeği ve kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.