Dolar 36,4306
Euro 38,1968
Altın 3.382,00
BİST 9.911,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Açık
Denizli
17°C
Açık
Çar 20°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 21°C

BAHARATLI KAYISI HOŞAFI Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

Baharatlı kayısı hoşafı tarifi, kolay Baharatlı kayısı hoşafı yapımı, Baharatlı kayısı hoşafı tarifi resimli anlatımı ve birbirinden lezzetli İftar Yemekleri, Lezzet’te!

BAHARATLI KAYISI HOŞAFI Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
3 Mart 2025 22:12
Baharatlı kayısı hoşafı tarifi için malzemeler
  • 20 adet kuru kayısı (Çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş) 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 10 bardak su 
  • 1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş) 
  • 3 adet karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu 
  • 2 adet yenibahar tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 
  • Küp, ince uzun veya kalp şeklinde farklı buzlar için
  • İnce traşlanmış Hindistan cevizi
  • 1-2 çay kaşığı suda bekletilmiş chia tohumu 
  • Su 
Baharatlı kayısı hoşafı Nasıl Yapılır

İftar sofralarına yakışan baharatlı kayısı hoşafı tarifi…
  • Öncelikle buz küplerini hazırlayın. Bunun için ince rendelenmiş Hindistan cevizi parçalarını ve haşlanmış veya suda bekletilmiş chia tohumunu karıştırın. Suyu ekleyin. Bu karışımı buz küplerine doldurup buzlukta dondurun. 
  • Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın. 
  • Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın.
  • Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 
  • Servis için hoşafı servis kaselerine veya bardaklarına paylaştırın. Buz küplerini de ekleyip hemen servis yapın.

    Bademli kayısı hoşafı tarifi için tıklayın.

 

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.