Bal Kabaklı Sufle için Malzemeler
- 300 gram bal kabağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurtaYarım su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Bir tutam tuz
- Sufle kaplarını yağlamak için tereyağı ve un
Üzeri için:
Bal Kabaklı Sufle Nasıl Yapılır?
- Bal kabağını yıkayıp soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara kesin.
- Buharda veya fırında yumuşayana kadar pişirin, ardından püre haline getirin.
- Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Derin bir kasede yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
- Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyin, karıştırın. Bal kabağı püresini ilave edin ve iyice karıştırın.
- Un, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve bir tutam tuzu ekleyin. Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
- Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin.
- Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına eşit şekilde dökün, kapların üst kısmında 1 cm kadar boşluk bırakın.
- Sufle kaplarını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Sufleler kabarıp altın rengini aldığında pişmiş demektir.
- Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.