Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Bal Kabaklı Sufle Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 25Dk Pişirme Süresiyle Toplam 45 Dakikada Bal Kabaklı Sufle Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Bal Kabaklı Sufle Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:09

Bal Kabaklı Sufle için Malzemeler

  • 300 gram bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurtaYarım su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Bir tutam tuz
  • Sufle kaplarını yağlamak için tereyağı ve un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Bal Kabaklı Sufle Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını yıkayıp soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara kesin.
  • Buharda veya fırında yumuşayana kadar pişirin, ardından püre haline getirin.
  • Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Derin bir kasede yumurtaları ve toz şekeri çırpın.
  • Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyin, karıştırın. Bal kabağı püresini ilave edin ve iyice karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve bir tutam tuzu ekleyin. Karışımı homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve üzerine un serpin.
  • Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına eşit şekilde dökün, kapların üst kısmında 1 cm kadar boşluk bırakın.
  • Sufle kaplarını önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Sufleler kabarıp altın rengini aldığında pişmiş demektir.
  • Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.