Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Balıklı Pay Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 45 Dakikada Balıklı Pay Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Balıklı Pay Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:50

Balıklı Pay için Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 400 ml süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 adet taze soğan
  • 350-400 gr morina, somon, füme mezgit balığı vb.
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı ıspanak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Balıklı Pay Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soyulmuş ve ikiye bölünmüş patatesleri kaynayan suyun içerisine alın yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri süzün.
  • Bir kabın içerisine patatesleri alın üzerine bir miktar süt, tereyağı ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  • Geniş bir tavaya tereyağı, un dilimlenmiş taze soğanı ilave edin, tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  • Bir çırpma teli kullanarak üzerine yavaş yavaş 400 ml süt ilave edin.
  • Devamlı karıştırarak kaynatmaya başlayın.
  • Kıvam alıp koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • İçerisine balık, hardal, konserve mısır ve donuk ıspanakları ekleyin güzelce harmanlayın.
  • Fırına dayanıklı bir kabın içerisine alın ve üzerine patatesleri ilave edin.
  • En üst kısmına ise rendelenmiş kaşarları serpiştirin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan Balıklı pay servise hazır, Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.