Dolar 35,9326
Euro 37,3405
Altın 3.282,91
BİST 9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Hafif Kar Yağışlı
Denizli
9°C
Hafif Kar Yağışlı
Çar 8°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 10°C

Balkan mutfağından gelen enfes lezzet: Arnavut böreği tarifi Denizlim Haber

Sıcak servis edilen Arnavut böreği, çay saatlerinden kahvaltıya kadar her öğüne yakışan nefis bir lezzettir. Peki, Balkan mutfağından gelen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz Arnavut böreği tarifi…

Balkan mutfağından gelen enfes lezzet: Arnavut böreği tarifi Denizlim Haber
4 Şubat 2025 17:51

Arnavut mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan Arnavut böreği, incecik açılan el açması yufkalar ve lezzetli iç harcıyla sofraları süsleyen bir tariftir. Genellikle ıspanaklı, peynirli veya kıymalı iç harçlarla hazırlanır ve çıtır çıtır dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Peki, Balkan mutfağından gelen bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz Arnavut böreği tarifi…

ARNAVUT BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler

Hamur için:

5 su bardağı un

1,5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için (Ispanaklı):

500 gram ıspanak

1 adet soğan (ince doğranmış)

200 gram beyaz peynir

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Yufkaları yağlamak için:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

ARNAVUT BÖREĞİ YAPILIŞI

Unu geniş bir yoğurma kabına alın, ortasını havuz şeklinde açın.

Tuz, sirke ve suyu ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

Ispanakları güzelce yıkayıp doğrayın ve bir kaba alın.

Tavada zeytinyağı ile doğranmış soğanları kavurun, ardından ıspanakları ekleyip birkaç dakika soteleyin.

Ocağı kapattıktan sonra beyaz peyniri ufalayarak ekleyin ve baharatlarla tatlandırın.

Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırın.

Merdane veya oklava yardımıyla her birini ince yufkalar halinde açın.

Açtığınız yufkaları aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürerek üst üste dizin.

Yufkaların yarısını tepsiye serin ve iç harcı eşit şekilde yayın.

Kalan yufkaları da aynı şekilde üzerine sererek böreği tamamlayın.

Böreği dilimleyerek önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı geçince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.