Dolar 36,0129
Euro 37,1443
Altın 3.381,79
BİST 9.845,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
9°C
Parçalı Bulutlu
Pts 9°C
Sal 8°C
Çar 10°C
Per 12°C

Bayat ekmek köftesi nasıl yapılır? Kaşarlı bayat ekmek köftesi tarifi

Akşam yemeklerinden artan ve evde biriken ekmekleri çöpe atmak yerine birkaç basit malzeme ile karıştırarak kolayca lezzetli köfteler haline getirebilirsiniz. Peki bayat ekmek köftesi hangi malzemelerle yapılır? İşte tarifin detayları…

Bayat ekmek köftesi nasıl yapılır? Kaşarlı bayat ekmek köftesi tarifi
9 Şubat 2025 17:26

Akşam yemeklerinden artan ve evde biriken ekmekleri çöpe atmak yerine birkaç basit malzeme ile karıştırarak kolayca lezzetli köfteler haline getirebilirsiniz. Peki bayat ekmek köftesi hangi malzemelerle yapılır? İşte tarifin detayları…

Evde biriken ve gün geçtikçe daha çok bayatladığı için tüketilmesi zorlaşan ekmekleri değerlendirebileceğiniz çok pratik bayat ekmek köftesi tarifini sizler için hazırladık. Bayatlayan ekmekleri, çok basit birkaç malzeme ile yoğurarak ve kıyma kullanmaya gerek kalmadan çok lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. 

Bayat ekmek köftesi

BAYAT EKMEK KÖFTESİ TARİFİ;

MALZEMELER

Bayat ekmek
2 adet yumurta
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kimyon
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Bayat ekmekleri ıslatın ve bir kap içerisine ezin veya ekmekler çok kuruysa mutfak robotu yardımıyla küçük parçalar halinde öğütebilirsiniz. 

Soğan ve sarımsakları rendeleyin ve suyunu süzün.

Sıvıyağ hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve iyice karışan kadar yoğurun.

Elde edilen karışım çok cıvıksa bayat ekmek eklemeye devam edebilir veya galeta unu ekleyebilirsiniz. 

Malzemeler iyice karıştıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın.

Bayat ekmek köftesi

Köfteleri elinizle ezerek inceltin ve tavada kızartın. 

Köftelerin pişerken dağılmaması için iyice kızarmadan çevirmeyin. 

Afiyet olsun…

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.