Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Beş Kardeş Yahnisi Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 40Dk Pişirme Süresiyle Toplam 55 Dakikada Beş Kardeş Yahnisi Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Beş Kardeş Yahnisi Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:34

Beş Kardeş Yahnisi için Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Beş Kardeş Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Beş kardeş yahnisi için öncelikle bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin ve etlerin rengi değişene kadar kavurun.
  • Doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Ardından yeşil biberleri ekleyin ve bir süre daha kavurun.
  • Biber salçasını ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karışımı bir süre pişirin.
  • Ezilmiş sarımsakları, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kekikleri ekleyin. Karıştırın ve bir çay bardağı suyu ekleyin. Eğer patates ve havuç kullanıyorsanız, bunları da ekleyin.
  • Yemeğinizi kısık ateşte, kapağını kapalı olarak pişirin. Etler ve sebzeler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1-1.5 saat pişirin. Gerekirse pişirme süresinde biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Beş kardeş yahnisi piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.