BİM’e dava: ’Canlı’ diye aldı, ‘plastik’ çıktı
Samsun’da çiçek tutkunu yaşlı bayan, zincir market BİM’den ’canlı çiçek’ diye satın aldığı çiçeğin açmış olanın kısmının ‘plastik’ çıktığı gerekçesiyle avukatı aracılığıyla savcılığa hata duyusunda bulundu.
Samsun’da ikamet eden 4 çocuk annesi 76 yaşındaki Fatma Taslak, BİM’de satılan “cennet kuşu” diye isimlendirilen çiçeği satın alıp konutuna götürdü. Yapraklar ortasındaki açan çiçek kısmının plastik olduğunu fark eden yaşlı bayan neye uğradığını şaşırdı.
Büyük şaşkınlık yaşayan Fatma Taslak, tıpkı vakitte kızı olan avukatı Melike Taslak aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Savcılığına cürüm duyusunda bulundu ve BİM’den şikayetçi oldu.
“HAZMEDEMEDİĞİM BİR DOLANDIRICILIK”
Yaşadığı şoku anlatan çiçek tutkunu Fatma Taslak, “Çiçeği kızımla birlikte aldık. Kızıma bunu soldurmayalım dedim. Çiçeğin fotoğrafını toplumsal medyada çiçek kümesine attım. Bir arkadaş dedi ki ’hiç elleyip, koklayıp baktın mı?’ Bir bakarım dokunurum ki plastik. Çiçek 175 lira lakin ben parasında değilim. Plastik çiçek ile kandırılmak, beynimin tasını attırdı. Çiçek satıyorum diye bu yapılır mı vatandaşa. Ben istesem sarfiyat plastik alırdım. Bu yapılan dolandırıcılık, öbür bir şey değil. Verdiğim para haram olsun. BİM bunu neden bu türlü yaptığını açıklasın. Resmen insanın aklıyla dalga geçmekten öteki bir şey değil. Hazmedemediğim bir dolandırıcılık. Türkiye’de kaç tane BİM mağazası var? Yazıklar olsun. Bu çiçekten arkadaşlarım da aldı. Onlar da şoke olmuş durumda. Ben bu türlü bir olayı ne duydum ne de gördüm” dedi.
“TÜKETİCİYİ KANDIRMAYA YÖNELİK EYLEM”
Av. Melike Taslak ise “Müvekkilim tüketici olup çok bitki ve tabiat sevgisi dolu bir hayat sürmektedir. Kuşkulu ise perakende kesiminde ülkemizde tüm yurt çapında faaliyet gösteren bir mağaza zinciri sahibidir. Müvekkilim toplumsal medya hesabı üzerinden paylaşmış olduğu saksıdaki çiçeğin gerçek olmayıp uydurma olduğunu, plastik materyalden imal edilmiş olduğunu öğrenmiş ve büyük hayal kırıklığına uğramıştır. Yaptığımız incelemede tüm ülkede satışa sunulan starliçe bitkilerinin çiçeklerinin geçersiz olduğunu, tüm insanların bundan şikayetçi olup toplumsal medyada bu konuda sitemlerde bulunduğunu da tespit etmiş bulunuyoruz. Üstelik yaptığımız bu araştırmada şüphelinin bundan üç sene evvel de tıpkı formda canlı bitki formunda yapılan duyuru ile uydurma çiçek sattığı; haksız karlar elde ettiği ve tüketicilerin iğfaline neden olduğunu da tespit etmiş bulunuyoruz. Tüketicileri kandırmaya yönelik şüphelinin haksız rekabet niteliğindeki aksiyonlarının durdurulmasının sağlanması, işyeri sorumluları hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve aleyhlerine kamu davası açılması konusunda Samsun Cumhuriyet Savcılığına hata duyurusunda bulunduk” diye konuştu.
Denizlim Haber- denizlimhaber