Dolar 36,4571
Euro 38,3040
Altın 3.416,63
BİST 9.573,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C
Paz 15°C

Boşnak mutfağının enfes lezzeti: Tavuklu Klukuşa tarifi

Pratik yapımı ve doyurucu lezzetiyle Boşnak sofralarının vazgeçilmezi! Tavuk ve hamurun enfes uyumuyla hazırlanan Klukuşa, geleneksel tatları sevenler için mükemmel bir tercih.

Boşnak mutfağının enfes lezzeti: Tavuklu Klukuşa tarifi
25 Şubat 2025 18:07

Boşnak mutfağı, sade ama lezzetli yemekleriyle Balkan mutfağının en özel köşelerinden birini oluşturur. Tavuklu Klukuşa, un, su ve tuz gibi basit malzemelerle hazırlanan hamurun tavuk suyu ve tereyağı ile birleştiği geleneksel bir yemektir. Hem pratik hem de oldukça besleyici olan bu yemek, özellikle kış aylarında sıcak bir öğün olarak tercih edilir. Eğer Balkan mutfağının lezzetlerini keşfetmek istiyorsanız, Tavuklu Klukuşa tarifi tam size göre!

TAVUKLU KLUKUŞA TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (kontrollü ekleyin, kıvamına göre ayarlayın)

Tavuk ve Sos İçin:

  • 1 adet tavuk göğsü veya 2 adet tavuk but
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı

  1. Tavuk göğsü veya butları bir tencereye alın ve üzerine 5 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
  2. Kaynadıktan sonra tuz ekleyerek yaklaşık 30 dakika kadar haşlayın.
  3. Haşlanan tavukları sudan çıkarın, suyunu süzmeden kenara alın.
  4. Tavuk etlerini küçük parçalara ayırarak bir tabağa koyun.
  5. Geniş bir kaba unu ve tuzu ekleyin.
  6. Üzerine kontrollü şekilde suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  7. Orta sertlikte, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  8. Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayıp küçük hamur lokmaları oluşturun.
  9. Tavukları haşladığınız suyu tekrar kaynatın.
  10. Kaynayan suyun içine hazırladığınız küçük hamur parçalarını atın ve karıştırın.
  11. Hamurlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  12. Küçük bir tavada tereyağını eritin, üzerine kırmızı toz biber ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  13. Haşlanan hamurların üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin ve tereyağlı sosu gezdirin.
  14. Sıcak olarak servis edin.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.