Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Boşnak mutfağının hafif tatlısı: Slatka tarifi

Boşnak mutfağı, Osmanlı ve Avrupa mutfaklarından aldığı etkilerle birbirinden eşsiz tatlar sunar. Bu mutfağın en özel ve hafif tatlılarından biri ise Slatka olarak bilinir. Adı Boşnakça’da “tatlı” anlamına gelen Slatka, yoğun kıvamlı şerbeti ve sütlü yapısıyla hafif ama tatmin edici bir lezzet sunar.

Boşnak mutfağının hafif tatlısı: Slatka tarifi
20 Şubat 2025 15:44

Slatka, genellikle şeker, süt ve un karışımından yapılan yumuşak dokulu, hafif kremamsı bir tatlıdır. Hafif şerbetiyle birlikte servis edilen bu tatlı, ne çok yoğun ne de çok hafif bir kıvama sahiptir, tam dengeli bir lezzet sunar. Bazı tariflerde üzerine dövülmüş fındık, ceviz veya tarçın eklenerek farklı aromalar kazandırılır.

SLATKA TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilin veya vanilya özü
  • Üzeri için dövülmüş fındık veya ceviz (isteğe bağlı)
  • Tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Şeker ve sütü kaynatın. Orta boy bir tencerede sütü ve toz şekeri karıştırarak orta ateşte kaynatın.
  2. Un ve nişastayı ekleyin. Ayrı bir kapta un ve nişastayı biraz sütle açarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Kaynayan süte azar azar ekleyerek sürekli karıştırın.
  3. Kıvam alana kadar pişirin. Karışım koyulaşana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  4. Tereyağı ve vanilyayı ekleyin. Ocaktan almadan önce tereyağını ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Soğumaya bırakın. Karışımı kaselere dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  6. Servis edin. Üzerine dövülmüş fındık, ceviz veya tarçın serpiştirerek servis yapın.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.