Dolar 35,9822
Euro 37,1831
Altın 3.308,32
BİST 9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Açık
Denizli
9°C
Açık
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Brezilya mutfağının egzotik deniz mahsüllü lezzeti: Moqueca tarifi Denizlim Haber

Dünya mutfağında keşfedilmeyi bekleyen birçok benzersiz yemek var. Brezilya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Moqueca, hindistancevizi sütü ve baharatlarla pişirilen nefis bir balık güvecidir.

Brezilya mutfağının egzotik deniz mahsüllü lezzeti: Moqueca tarifi Denizlim Haber
7 Şubat 2025 11:52

Baharatlarla marine edilmiş deniz ürünlerinin, hindistancevizi sütü ve sebzelerle yavaşça pişirilmesiyle yapılan Moqueca, Brezilya’nın sahil bölgelerine özgü geleneksel bir yemektir. Hem hafif hem de yoğun aromalı olan bu balık güveci, deniz mahsulü sevenlerin favorisi olmaya aday. Eğer mutfağınıza yeni tatlar katmak istiyorsanız, Moqueca’yı mutlaka denemelisiniz!

MOQUECA TARİFİ

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 500 gr beyaz etli balık (levrek, mezgit veya morina)
  • 250 gr karides (isteğe bağlı)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 adet kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 1 su bardağı hindistancevizi sütü
  • 1 su bardağı balık suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı taze kişniş veya maydanoz (doğranmış)
  • Yarım limonun suyu

Yapılış

  1. Beyaz etli balıkları limon suyu, tuz ve karabiber ile marine edin.
  2. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  3. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğan ile sarımsağı ekleyerek kavurun.
  4. Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
  5. Rendelenmiş domatesi ekleyin ve karıştırın.
  6. Toz kırmızı biberi ekleyerek sebzelerin iyice yumuşamasını bekleyin.
  7. Balıkları tencereye dizin ve üzerine karidesleri ekleyin.
  8. Hindistancevizi sütü ve balık suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  9. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  10. Ocaktan almadan önce üzerine doğranmış taze kişniş veya maydanoz serpin.
  11. Sıcak olarak pirinç pilavı ile servis edin.

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.