Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Brioche Con Gelato Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

15Dk Hazırlama Ve 25Dk Pişirme Süresiyle Toplam 40 Dakikada Brioche Con Gelato Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Brioche Con Gelato Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:11

Brioche Con Gelato için Malzemeler

Briyoş için:

  • 500 gr un
  • 100 gr şeker
  • 10 gr tuz
  • 10 gr kuru maya
  • 3 adet yumurta
  • 250 ml süt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Dondurma için:

  • Vanilyalı dondurma (veya sevdiğiniz herhangi bir dondurma)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Brioche Con Gelato Nasıl Yapılır?

  • Briyoş ekmeği için unu bir kaba eleyin. Şeker, tuz, kuru maya ve vanilini karıştırın. Yumurtaları ve sütü ekleyin, karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamur pürüzsüz ve elastik olana kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Ardından eritilmiş tereyağını ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve sıcak bir ortamda 1-1.5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalandıktan sonra, küçük bezeler alarak yuvarlak briyoş ekmekleri şekli verin. Üzerini örtüp 30 dakika daha bekletin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika, altın rengi olana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Briyoşlar soğuduktan sonra, dondurma eklemek için yuvarlak bir boşluk bırakacak şekilde ortalarını bir bıçakla açın.
  • İçine dondurma doldurun. Farklı dondurma çeşitleri kullanarak çeşitlilik yaratabilirsiniz.
  • Brioche con gelato servise hazır üzerlerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.