Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi

Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri giderek yaygınlaşmakta ve insanlar daha bilinçli tercihler yapmaya özen göstermektedir. Özellikle glüten içeren gıdalardan uzak durmak isteyenler için alternatif tarifler oldukça önemlidir. İşte size, içinde un bulunmayan ve mercimek ile hazırlanan sağlıklı ve besleyici bir krep tarifi.

Bu krepin içinde un yok! Mercimekli glütensiz krep tarifi
18 Şubat 2025 22:26

Krep, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak geleneksel tarifler genellikle un içerir ve bu da bazı insanlar için sağlık endişesi oluşturabilir. Neyse ki, mercimekli krep tarifi ile un kullanmadan lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte bu nefis tarifin detayları…

MERCİMEK KREP TARİFİ

Mercimekli krep tarifi, geleneksel krep tariflerinden farklı bir lezzet. Un yerine kırmızı mercimek kullanarak hazırlanan bu tarif, sağlıklı ve besleyici bir alternatif sunuyor.

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 çay kaşığı karbonat

2 yumurta

1 çorba kaşığı yoğurt veya 1 çay bardağı süt

Aldığı kadar su

Tuz

Tereyağı (pişirme için)

Hazırlık:

Mercimekleri bir gece öncesinden suya bırakın ve süzün.

Süzülen mercimeklerin üzerine yumurta, tuz, yoğurt veya süt ve karbonatı ekleyin. Tüm malzemeleri blenderda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar iyice çekin.

Karışıma yavaş yavaş su ekleyerek, krep hamurunun kıvamını tutturun. Un kullanmadığımız için su miktarını dikkatlice ayarlayın.

Yapışmaz bir tavaya az miktarda tereyağı sürün ve kısık ateşte ısıtın.

Tavaya bir kepçe krep hamurundan dökün ve hamuru tavaya yayın. Krep hamurunun ne çok ince ne de çok kalın olmasına dikkat edin.

Kısık ateşte biraz daha uzun süre pişirin. Krep hamuru klasik krepler kadar çabuk pişmeyebilir, bu yüzden sabırlı olun ve hamurun alt tarafının kızarmasını bekleyin.

Krepin alt tarafı kızardığında, spatula yardımıyla dikkatlice çevirin ve diğer tarafını da pişirin.

Pişen krepleri tabağa alın ve isteğe bağlı olarak iç malzemelerle doldurarak servis yapın.

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.