Dolar 34,4841
Euro 36,3853
Altın 2.954,91
BİST 9.296,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 23°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 11°C

Burdur’da ekmeğe zam

Burdur’da ekmek fiyatlarına zam geldi. Fırıncılar bu zammın daha önce gelmiş olması gerektiğini söyledi.

Burdur’da ekmeğe zam
1 Ağustos 2023 16:31

Burdur’da 200 gramdan satılan ekmek 230’a grama yükseltilirken fiyatı 5 liradan 7,5 liraya çıkarıldı.

10 liradan satılan tam buğday ekmek 15 liraya, 10 liradan satılan kepekli ekmek 13 liraya, 5 liradan satılan simit ve poğaça fiyatı da 7,5 lira olarak belirlendi.

ANKA’nın haberine göre Burdur’da fırın işleten Ahmet Tonkal, şöyle konuştu:

“Çok önce gelmesi gereken bir zamdı. Biliyorsunuz Türkiye’de artan maliyetler, un maliyetleri… Şu ana kadar devlet destekliyordu ama artık devlet desteklemiyor. Neredeyse una yüzde 110… Mayaya da aynı şekilde. Artan maliyetlerden dolayı gram artırarak biz de zam kararı almak zorunda kaldık. Gramajı artırmak fırıncı için kârlı bir iş değil ama yapacak bir şey yok, devletimiz böyle uygun görmüş. Fırın esnafı olarak biz de ona uymak zorundayız.” (HABER MERKEZİ)

ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.