Dolar 36,4339
Euro 38,1549
Altın 3.441,38
BİST 9.602,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 5°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
5°C
Parçalı Bulutlu
Cts 4°C
Paz 5°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor

Menemen, pratikliği ve lezzetiyle Türk mutfağının klasiklerinden biri olma özelliğini korur. Hem kahvaltı sofralarında hem de öğünlerde tercih edilen bu nefis yemek, Türk mutfağının zengin tatlarından biridir. Çakallı menemeni ise neredeyse bilmeyen yoktur. Sizler de Çakallı menemenini aratmayan bu tarifi evinizde yapabilirsiniz.

Çakallı menemeni aratmayan tarif! Bu püf noktalar lezzetini ikiye katlıyor
18 Şubat 2025 22:35

Menemen, Türk mutfağının sevilen ve pratik kahvaltılarından biridir. Genellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan menemen, doğal ve taze malzemelerle hazırlanır. Temel olarak domates, biber ve yumurta ile yapılan bu lezzetli yemeğin hazırlanışı oldukça kolaydır. Tava içinde kavrulmuş sebzelerin üzerine çırpılmış yumurtanın eklenmesiyle yapılır ve yumurtalar istenilen kıvamda pişene kadar karıştırılır. Ancak menemen severler bilir ki bu tarif Çakallı’da farklıdır. Samsun’un Çakallı ilçesine bağlı mahalleden adını alan bu tarifi evinizde deneyebilirsiniz.

MENEMEN TARİFİ

Çakallı menemen, Samsun’un lezzet dolu yöresel tatlarından biridir ve özellikle kahvaltı sofralarına neşe katar. Bu nefis tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

5 adet salkım domates

1 adet yeşil biber

3 adet yumurtanın sarısı

1,5 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı kaşar rendesi

Pul biber

Karabiber

Tuz

Yapılışı:

Hazırlık aşamasına başlamadan önce alüminyum tavayı ısıtın ve içine tereyağını alarak eritin.

Ardından ince doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve hafifçe kavurun.

Kabuklarını soyup iri doğradığınız domatesleri tavaya ilave edin ve pişirmeye başlayın.

Domatesler yumuşadığında çatalla ezin ve kıvam alana kadar pişirin.

Pişen domateslerin üzerine pul biber ve karabiber ekleyerek baharatlandırın.

Sonrasında kaşar peyniri rendesini ve önceden çırptığınız yumurta sarılarını tavaya ilave edin.

Tuzunu ekleyip peynirler eriyene ve yumurtalar pişene kadar karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Çakallı menemeniniz hazır olduğunda sıcak servis yapın ve yanında turşu gibi ek lezzetlerle sunarak lezzetini tamamlayın. Bu eşsiz lezzetle kahvaltı sofralarınıza renk katın. Afiyet olsun!

 

Kaynak: Milliyet

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.