Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 19°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Çayın yanına 30 dakikada hazırlanan enfes lezzet: Galler keki tarifi

Galler keki çay ve kahvenin yanında keyifle tüketebileceğiniz geleneksel bir lezzettir. Peki, çayın yanına 30 dakikada hazırlanan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes Galler keki tarifi ve püf noktaları…

Çayın yanına 30 dakikada hazırlanan enfes lezzet: Galler keki tarifi
13 Mart 2025 17:37

Galler keki, İngilizce adıyla Welsh Cake, Galler bölgesine özgü geleneksel bir atıştırmalıktır. Hafif tatlı tadı, içeriğindeki kuru meyveler ve baharatlarla birleşerek, çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Hem yumuşak hem de hafif gevrek yapısıyla dikkat çeken bu kekler, tavada pişirildiği için pratik bir lezzet sunar. Peki, çayın yanına 30 dakikada hazırlanan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, tam ölçüsüyle enfes Galler keki tarifi ve püf noktaları…

GALLER KEKİ TARİFİ

Malzemeler:

250 gram un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

125 gram tereyağı (soğuk, küçük parçalar halinde)

75 gram toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1/2 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)

100 gram kuru üzüm veya kuş üzümü

1 adet büyük boy yumurta

2-3 yemek kaşığı süt

Üzeri için pudra şekeri

GALLER KEKİ YAPILIŞI

Geniş bir kaseye unu ve kabartma tozunu eleyin.

Şeker, tarçın ve muskat rendesini ekleyip karıştırın.

Soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla una yedirin.

Kum kıvamına gelene kadar karıştırın.

Kuru üzüm veya kuş üzümünü ekleyin ve tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Ortasını havuz gibi açın, yumurtayı kırın.

2 yemek kaşığı süt ekleyerek hamuru toparlayın.

Hamur fazla kuruysa 1 yemek kaşığı daha süt ekleyebilirsiniz.

Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.

Bardak veya kurabiye kalıbıyla yuvarlaklar kesin.

Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtın.

İsterseniz tavayı hafifçe yağlayabilirsiniz.

Kekleri tavaya alın ve her iki yüzünü yaklaşık 3-4 dakika, altın rengini alana kadar pişirin.

Sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Üzerine pudra şekeri serperek lezzetini artırabilirsiniz.

Yanında çay ya da kahve ile harika bir uyum sağlar.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Tereyağını mutlaka soğuk kullanın, böylece hamur gevrek olur.

Hamuru çok ince açmayın; 1 cm kalınlık idealdir.

Fazla pişirirseniz kekler kuru olabilir, orta ateşte kontrollü pişirin.

İsteğe bağlı olarak içine portakal kabuğu rendesi veya farklı kuru meyveler ekleyebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.