Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Az Bulutlu
Denizli
17°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 15°C
Pts 13°C
Sal 16°C

Cevizli Şekerpare Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Cevizli Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Cevizli Şekerpare Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 11:55

Cevizli Şekerpare için Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • 25 adet ceviz içi

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Cevizli Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Cevizli şekerpare tatlısının şerbeti için öncelikle şeker ve suyu bir tencereye alın, orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın, ardından limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, pudra şekeri, irmik, yoğurt ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozu ve vanilini ekleyin. Kontrollü şekilde unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın.
  • Üzerine ceviz içi yerleştirerek bastırın.
  • Şekerpareleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • Şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Sürenin sonunda cevizli şekerpare servise hazır. Afiyet olsun.
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.