Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Chaja Pasta Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

20Dk Hazırlama Ve 30Dk Pişirme Süresiyle Toplam 50 Dakikada Chaja Pasta Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Chaja Pasta Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:39

Chaja Pasta için Malzemeler

Pandispanya İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilin

Krema İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Meyve Karışımı İçin:

  • 1 su bardağı şeftali
  • Yarım su bardağı ananas
  • 1/4 su bardağı şeker

Şanti İçin:

  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Chaja Pasta Nasıl Yapılır?

Pandispanya için;

  • Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın, mikserle iyice çırpın.
  • Üzerine suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırarak yavaşça ilave edin.
  • Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Krema için;

  • Sütü, toz şekeri, unu ve vanilini bir tencereye alın.
  • Karışımı orta ateşte karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Koyulaştıktan sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Meyve Karışımı:

  • Şeftali ve ananası küçük parçalara doğrayın.
  • Bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.
  • Meyveleri kısık ateşte şekerle birlikte pişirin, meyve suyunun biraz azalması yeterlidir.
  • Meyve karışımını soğumaya bırakın.

Şanti Hazırlığı:

  • Krema ve toz şekeri bir kaba alın.
  • Mikserle, krema sertleşene kadar çırpın.
  • Soğuyan pandispanyayı iki veya üç kat halinde kesin.
  • İlk katı servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
  • Üzerine meyve karışımını dökün.
  • İkinci kattan pandispanyayı koyun ve üzerini tekrar kremayla kaplayın.
  • Pastanın üzerini şanti ile kaplayın ve meyve parçalarıyla süsleyin.
  • Chaja Pasta servise hazır. Pastayı buzdolabında en az 2 saat soğutun, ardından dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.