Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 20°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Çıtır çıtır peynirli tepsi böreği Tarifi…

Dakikalar içinde hazırlamanın mümkün olduğu tepsi böreği tarifi kurtarıcınız olacak. Çıtır çıtır dışı ve enfes iç harcıyla 7’den 70’e herkes bayılacak. İşte enfes peynirli tepsi böreği tarifi…

Çıtır çıtır peynirli tepsi böreği Tarifi…
13 Mart 2025 23:53

Fırından çıkınca nefis çıtır dokusuyla sizi mest edecek pratik ve kolay bir tepsi böreği tarifi! Özellikle kahvaltılarda ve çay saatlerinde favoriniz olacak.

MALZEMELER

Börek İçin:

5 adet yufka

250 g beyaz peynir (veya lor peyniri)

1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)

Sosu İçin:

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke (çıtır çıtır olması için önemli!)

1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı sosun içine)

1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Susam ve çörek otu

HAZIRLANIŞI

Beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozu ekleyip karıştırın.

Bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, sirke ve yoğurdu çırpın.

Yağlı kağıt serili tepsiye ilk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.

Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.

ve 3. yufkaları parçalayıp serin, her kata sostan sürün.

Peynirli harcı eşit şekilde yayın.

Kalan 2 yufkayı da parçalayıp serin, her katı soslayın.

En alttaki yufkanın dışa taşan kısımlarını içe katlayarak kapatın.

Böreği dilimleyin ve üzerine yumurta sarısı ile sıvı yağ karışımını sürün.

Susam ve çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40-45 dakika altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz 10 dakika dinlendirin, ardından servis yapın.

PÜF NOKTALARI

Sirke eklemek böreğin çıtır çıtır olmasını sağlar.

Yufkaları parçalayıp kat kat sermek, böreğin kabarmasını ve katmanlı olmasını sağlar.

Böreği dilimledikten sonra pişirmek, sosun iyice çekmesini ve lezzetli olmasını sağlar.

Fırından çıkınca üzerini örtmeyin, aksi takdirde yumuşayabilir.

ETİKETLER: , , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.