Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 17°C
Çok Bulutlu
Denizli
17°C
Çok Bulutlu
Paz 14°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 18°C

Damla Sakızı Reçeli Yemek Tarifi – Denizlim Haber Yemek Tarifleri

2Sa Hazırlama Ve 45Dk Pişirme Süresiyle Toplam 2 Saat 45 Dakikada Damla Sakızı Reçeli Nasıl Yapılır Tarifimizde Görün.

Damla Sakızı Reçeli Yemek Tarifi  – Denizlim Haber Yemek Tarifleri
1 Mart 2025 12:05

Damla Sakızı Reçeli için Malzemeler

  • 1 çorba kasesi damla sakızı
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Damla Sakızı Reçeli Nasıl Yapılır?

  • Damla sakızlarını bir kaba koyun ve üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Damla sakızlarının yumuşaması için yaklaşık 1-2 saat bekletin. Ardından, suyu süzüp damla sakızlarını ufalayarak küçük parçalara ayırın.
  • Damla sakızlarını geniş bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı toz şeker ilave edin. Şekerle karıştırarak, şekerin tamamen erimesini sağlayın.
  • Şeker eridikten sonra, karışıma 3 su bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Ara ara karıştırarak, karışım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. Reçel kıvamına gelene kadar kaynatmaya devam edin.
  • Reçel kıvama gelince, limon suyu ve limon tuzunu ekleyin. Bu, reçelin kıvamını tutturmasına yardımcı olacak ve uzun süre bozulmadan saklanmasına olanak tanıyacaktır.
  • Reçel kaynadıktan sonra, bir tatlı kaşığı alıp bir tabağa damlatın. Soğuduktan sonra, damla sakızı reçelinin kıvamını kontrol edin. Eğer akışkansa, biraz daha kaynatabilirsiniz.
  • Reçel istediğiniz kıvama geldiğinde, ocaktan alıp bir süre soğumaya bırakın. Ardından, temiz ve kuru kavanozlara dökün. Kavanozları sıkıca kapatıp, reçelin serin ve karanlık bir yerde saklanmasını sağlayın. Afiyet olsun.
ETİKETLER:
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.