Dolar 35,9818
Euro 37,3720
Altın 3.310,74
BİST 9.862,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Açık
Denizli
9°C
Açık
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C
Sal 10°C

Davet sofralarının tarihi lezzeti: Müceddere pilavı tarifi Denizlim Haber

Lezzetiyle fark yaratan ve Ortadoğu mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Müceddere Pilavı, mercimek ve karamelize soğanla hazırlanan besleyici ve doyurucu bir tariftir. Özellikle vejetaryenler için de harika bir ana yemek veya yan lezzet olarak sofralarda yerini alır!

Davet sofralarının tarihi lezzeti: Müceddere pilavı tarifi Denizlim Haber
7 Şubat 2025 15:01

Bu nefis pilav, mercimek, pirinç ve karamelize soğanın muhteşem uyumu ile ortaya çıkan, hem doyurucu hem de besleyici bir yemektir. Vejetaryen ve vegan beslenmeye uygun olmasıyla da büyük ilgi gören bu tarif, özellikle yoğurt ve salata ile servis edildiğinde sofralara lezzet katıyor.

MÜCEDDERE PİLAVI TARİFİ

Malzemeler (4 Kişilik)

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pirinç veya bulgur
  • 2 adet büyük soğan (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 2 su bardağı sıcak su veya sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı, hafif acı tat için)
  • Servis için taze maydanoz veya yoğurt

Yapılış

  1. Mercimeği bol suyla yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın.
  2. Mercimekler hafif yumuşayınca suyunu süzün ve bir kenara alın.
  3. Tavaya zeytinyağını veya tereyağını ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyerek orta ateşte kavurun.
  4. Soğanlar kahverengi ve karamelize bir hale gelene kadar yavaş yavaş pişirin.
  5. Soğanların yarısını pilavın üzerine eklemek için ayırın.
  6. Kalan karamelize soğanların üzerine pirinci veya bulguru ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
  7. Haşlanmış mercimekleri, tuz, karabiber, kimyon ve isteğe bağlı tarçını ekleyerek karıştırın.
  8. Üzerine sıcak suyu ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
  9. Pilav piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin ve ardından karıştırarak servis tabağına alın.
  10. Üzerine ayırdığınız karamelize soğanları ekleyin ve maydanoz veya yoğurt ile servis edin.

Kaynak: Cumhuriyet

ETİKETLER: ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.