Dolar 34,5091
Euro 36,4713
Altın 2.954,16
BİST 9.112,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 21°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Davet sofralarının vazgeçilmezi, tam tutan tarifle ‘gerçekten’ ıslak bir kek tarifi

Davet sofralarının vazgeçilmezi, tam tutan tarifle ‘gerçekten’ ıslak bir kek tarifi
26 Ekim 2023 13:45 | Son Güncellenme: 26 Ekim 2023 13:51

EN İYİ ISLAK KEK

Sosu yumurtasız , davet sofralarının vazgeçilmezi, tam tutan tarifle ‘gerçekten’ ıslak bir kek 🙂 Evde kolaylıkla bulabileceğimiz malzemelerle yapabileceğimiz kekin tarifine geçelim .

MALZEMELER

  • 3 (oda sıcaklığında) yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 gram)
  • 1 su bardağı süt (240ml)
  • 1 su bardağı sıvıyağ (140 gram)
  • 1 su bardağı un(140gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

  1. Öncelikle 20-23 cm borcamın tabanını güzelce yağlayalım.
  2. Çırpma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
  3. Başka bir kapta kuru malzemeleri eleyip karıştıralım.(Un, kakao, kabartma tozu, vanilya)
  4. Elde ettiğimiz bu iki karışımı birleştirip harmanlayalım .
  5. Oldukça sıvı bir karışım olacak sakın un ilavesi yapmayın ***
  6. Kek harcını yağladığımız borcama döküp önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirelim .

SOSU İÇİN MALZEMELER 

  • 1 su bardağı süt(240ml)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ (100ml)
  • 3/4 su bardağı toz şeker (150gram)
  • 2 yemek kaşığı kakao

SOSUN YAPILIŞI

  1. Bir tencerede tüm malzemeleri birleştirip çırpma teli ile karıştıralım ocağa alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kapatalım.

 

**** En önemli püf noktasına geldik.

Kek fırından çıkar çıkmaz eşit şekilde dilimleyin. ‘Kek sıcak Sos Sıcak’ olacak şekilde güzelce sosumuzu dökelim.

Kekimiz biraz dinlenince üzerini fındık, fıstık tozu, çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz. Süslemeyip sade bir şekilde de tüketebilirsiniz.

 

Mutlaka denemelisiniz 🙂

AFİYET OLSUN

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.