Dolar 35,8891
Euro 37,3844
Altın 3.296,01
BİST 9.842,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 9°C
Parçalı Bulutlu
Denizli
9°C
Parçalı Bulutlu
Cum 10°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

DeepSeek Ülkelerde Birer Birer Yasaklanıyor: “Casusluk Eğilimli Bir Uygulama”

Yapay zeka savaşlarına Çin hızlı bir giriş yaptı. OpenAI’ın geliştiricisi olduğu ChatGPT’ye en büyük rakip, DeepSeek oldu. Yapay zeka kullanıcıları, DeepSeek’in diğer bütün yapay zekalardan daha ‘iyi’ olduğunu söylemeye başladı. ABD ve Çin arasında …

DeepSeek Ülkelerde Birer Birer Yasaklanıyor: “Casusluk Eğilimli Bir Uygulama”
6 Şubat 2025 14:02

Yapay zeka savaşlarına Çin hızlı bir giriş yaptı. OpenAI’ın geliştiricisi olduğu ChatGPT’ye en büyük rakip, DeepSeek oldu. Yapay zeka kullanıcıları, DeepSeek’in diğer bütün yapay zekalardan daha ‘iyi’ olduğunu söylemeye başladı. ABD ve Çin arasında süren rekabet kızışırken bazı ülkeler DeepSeek’i yasaklamaya başladı. 

Peki DeepSeek hangi ülkelerde, neden yasaklandı?

Son yıllarda yeni bir ‘trend’ haline gelen yapay zekanın öncüsü, OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT oldu.

ChatGPT, kısa sürede kendisini geliştirdi ve kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya başladı. ChatGPT’nin başarısının ardından Meta, Google ve X de yapay zeka alanında yatırım yapmaya başladı.

Fakat belli bir zamana kadar kullanıma sunulan bütün yapay zekalar, ABD’nin geliştirdikleriydi.

Yapay zeka ‘savaşına’ Çin hızlı bir giriş yaptı. Yapay zeka robotu DeepSeek, ChatGPT’nin en büyük rakibi oldu.

DeepSeek, ChatGPT’nin ücretli sunduğu özellikleri, kullanıcılarına ücretsiz bir şekilde sunmaya başladı. Ayrıca açık kaynaklı oluşu da DeepSeek’i diğer yapay zekalardan ayıran en önemli özelliği oldu.

DeepSeek, dünyada en çok indirilen uygulamalardan biri oldu, kullanıcılar yeni yapay zekanın özelliklerini öve öve bitiremedi.

Üstelik DeepSeek iki ay gibi kısa bir sürede geliştirilmiş, ayrıca maliyetinin de çok uygun olduğu açıklanmıştı.

Fakat DeepSeek, bazı ülkelerde yasaklanmaya başladı. Bu kervana son olarak dahil olan Hollanda DeepSeek’i “casusluk eğilimli bir uygulama” olarak nitelendirdi.

Hollanda’da DeepSeek’in kamu cihazlarında kullanılması yasaklandı.

DeepSeek hangi ülkelerde yasaklandı?

DeepSeek’in kamu cihazlarında kullanımı birçok ülkede yasaklandı. Bu ülkelerin listesi aşağıdaki gibidir:

  • Hollanda

  • Güney Kore

  • Avustralya

  • Tayvan

  • İtalya (ülke genelinde kullanıma yasaklandı)

ABD’de ise ABD Donanması ve NASA gibi bazı kurumlar güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle erişimi engelledi.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.