Dolar 36,6024
Euro 39,8716
Altın 3.422,36
BİST 10.613,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 25°C
Çok Bulutlu
Denizli
25°C
Çok Bulutlu
Per 28°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 27°C

Dışı çıtır içi krema dolu ev yapımı profiterol tarifi

Çıtır hamuru, yumuşacık kreması ve enfes çikolata sosuyla ev yapımı profiterol, tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm! Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, Fransız pastanelerini aratmayan bir lezzet yaratabilirsiniz.

Dışı çıtır içi krema dolu ev yapımı profiterol tarifi
11 Mart 2025 22:37

Profiterol, Fransız mutfağının en sevilen tatlılarından biri olup, dışı hafif ve çıtır choux hamuru ile içi yumuşacık krema dolgusundan oluşur. Üzerine dökülen çikolata sosuyla adeta bir tatlı şöleni yaşatır. Evde yapmak düşündüğünüz kadar zor değil! İşte adım adım ev yapımı profiterol tarifi:

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 3-4 adet yumurta

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için:

  • 200 ml krema
  • 150 gr bitter çikolata

Yapılışı

1. Hamurun hazırlanışı:

Bir tencerede suyu ve tereyağını kaynatın.

Unu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırarak hamurun toparlanmasını sağlayın.

Hamuru ocaktan alıp soğuması için birkaç dakika bekleyin.

Yumurtaları teker teker ekleyerek iyice yedirin. Hamurun akışkan olmaması ancak sıkma torbasına doldurulabilecek kıvamda olması gerekir.

Hazırlanan hamuru bir sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak sıkın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırının kapağını açmadan hamurların iyice kabarmasını bekleyin.

2. Kremanın hazırlanışı:

Süt, un, şeker ve yumurta sarısını bir tencerede çırpın.

Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

3. Çikolata sosunun hazırlanışı:

Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın, kaynamadan ocaktan alın.

İçine küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.

4. Profiterolün birleştirilmesi:

Soğuyan profiterol hamurlarını ortadan ikiye kesin ya da alt tarafından delik açın.

Krema dolgusunu bir sıkma torbasına koyup hamurların içine sıkın.

Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.