Dolar 38,0300
Euro 43,2725
Altın 3.958,74
BİST 9.380,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Hafif Yağmurlu
Denizli
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler Fuarı Kapılarını Açtı

Diyarbakır’da yöresel lezzetler fuarda tezgahta yerini aldı DİYARBAKIR – Diyarbakır’da Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler “Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı”nda tezgahta yerini aldı. Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma …

Diyarbakır’da Yöresel Lezzetler Fuarı Kapılarını Açtı
6 Nisan 2025 10:49

Diyarbakır‘da yöresel lezzetler fuarda tezgahta yerini aldı

DİYARBAKIR – Diyarbakır‘da Türkiye’nin dört bir yanından lezzetler “Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı”nda tezgahta yerini aldı.

Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Geleneksel çağ kebapları, döner çeşitleri ve bölgeye özgü kahvaltılık ürünler fuarın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya uluslararası fuar ve kongre merkezinde ziyaret edilebilecek. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler, birbirinden özel ürünleri tadabilir ve katılımcı firmalardan doğrudan satın alma imkanı bulabilir. Fuar, 13 Nisan’da sona erecek. Lezzet dolu bu şöleni kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, bir hafta boyunca gastronominin kalbinin attığı adres olacak.

Proje Müdürü Umar Fırat, fuarın sabah 11.00 akşam 20.00’ye kadar ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Fırat, “9 gün süren bir fuar yaklaşık, 135 katılımcı firmamız ve 45 ilden gelen değişik markalar burada kendi ürünlerini tanıtıp sergiliyorlar. Renkli geçen bir fuar, örnek verecek olursak Erzurum’un çağ kebabı, Van’ın otlu peyniri, Siirt’in fıstığı, Diyarbakır‘ın kadayıfı ve örüklü peyniri, Antalya’dan zeytin, Malatya’nın kayısısı gibi farklı coğrafi tescili ürünler fuarımızda yer almakta. Bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi fuarımıza bekliyoruz. 13 Nisan akşam 20.00’a kadar da fuarımız devam edecektir” dedi.

Esnaf Miraç Tünen, birinci günden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, “Gelmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz ve çay içmeye de bekliyoruz. Çayımız kahvemiz sizleri bekliyor” ifadelerini kullandı.

Erzurum’dan fuara katılan Çağ kebap ustası Recep Küçük ise, Erzurumlu olarak çağ kebapla yerlerini aldıklarını dile getirerek, etin en doğal halini burada hala sunmak istediklerini ve onun için burada olduklarını kaydetti.

Trabzon’dan gelen Özder Zine de, ilk günün çok güzel geçtiğini söyledi. Zine, “Tüm Diyarbakır halkına çok teşekkür ederim. Daha 8 gün buradayız. Haftaya Pazar günü akşam 20.00’ye kadar buradayız. Bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MEHMET ALİ KAYA – Genel
ETİKETLER: , , ,
Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.