Diyet yaparken sahurda neler yenmeli?
Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde beslenmek ve zorlanmadan oruç tutmak için sahurda yiyeceğiniz yiyeceklerin uzun süreli tok tutması çok önemlidir. Diyet yaparken sahurda uzun süren açlığa karşı tüketebileceğiniz belli başlı besinler bulunuyor. İşte diyet yaparken tok tutan ve kilo aldırmayan yiyecekler…
Ramazan ayında sağlıklı bir şekilde beslenmek ve zorlanmadan oruç tutmak için sahurda yiyeceğiniz yiyeceklerin uzun süreli tok tutması çok önemlidir. Diyet yaparken sahurda uzun süren açlığa karşı tüketebileceğiniz belli başlı besinler bulunuyor. İşte diyet yaparken tok tutan ve kilo aldırmayan yiyecekler…
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte uzun süren açlıklar sonrası hem sahurda hem de iftarda kurulan lezzetlere karşı koymak çok zor hale geliyor. Ancak Ramazan ayına girmeden yapabileceğiniz planlamayla birlikte diyetinize devam edebilir iftar ve sahuru daha sağlıklı bir 2 öğüne dönüştürebilirsiniz. Diyetisyenlerin en çok karşılaştığı sorulardan biri olan Ramazan ayında oruç tutarken diyet yapılabilir mi sorusuna diyetisyen Dilara Koçak cevaplıyor.
DİYET YAPARKEN SAHURDA NELER YENİR
Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’a göre Ramazan ayında fazla kaçırmadan öğünleri sağlıklı hale getirerek kilo verebilirsiniz. Daha kolay oruç tutmak ve kilo vermek için dikkat etmeniz gereken bazı besleme kuralları var. İşte uzman diyetisyenin sıraladığı dikkat edilmesi gerekenler…
Sahura kalkıldığında midede uzun süre kalacak ve kan şekerinde ani değişiklik oluşturmayacak besinler seçilmelidir.
Kıymalı sebze yemekleri veya tahıl çorbaları, tam tahıllı ekmek, az tuzlu peynir, meyve ve bol su tüketimi unutulmamalıdır.
Sahurda zeytin, tuzlu peynir, füme et ve turşu gibi tuzlu yiyeceklerden kaçınılmalıdır çünkü tuz oranı yüksek yiyecekler gün içerisinde sizi susatabilir. Baharatlı yiyecekler de aynı etkiye sahiptir ve sınırlanmalıdır.
Beyaz ekmek, tatlılar, şekerlemeler, gazlı içecekler, meyve suları gibi ani şeker dalgalanmalarına sebep olabilecek basit şekerlerden uzak durulmalıdır.
ÖRNEK SAHUR MENÜSÜ
- 2 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği
- 1 dilim az yağlı, az tuzlu peynir veya yumurta
- domates-salatalık-maydanoz-biber
- 3 kuru kayısı veya 1 porsiyon taze meyve
- 1 kepçe mercimek veya sebze çorbası veya
- küçük tabak sebze yemeği
- 2 -3 bardak su