Dolar 36,6128
Euro 39,9171
Altın 3.458,51
BİST 10.580,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 24°C
Çok Bulutlu
Denizli
24°C
Çok Bulutlu
Per 28°C
Cum 30°C
Cts 31°C
Paz 27°C

Ege mutfağının gizli lezzeti: Zeytinyağlı sinkonta tarifi

Kabak ve zeytinyağının muhteşem uyumuyla hazırlanan sinkonta, Ege mutfağının en hafif ve lezzetli yemeklerinden biri! İşte pratik tarifi!

Ege mutfağının gizli lezzeti: Zeytinyağlı sinkonta tarifi
10 Mart 2025 11:22

Ege mutfağı, hafif ve sağlıklı sebze yemekleriyle ünlüdür. Sinkonta, özellikle İzmir mutfağında sıkça yapılan, fırında pişirilen kabak ve soğanla hazırlanan nefis bir zeytinyağlı yemektir. Yoğurt ile servis edildiğinde lezzeti ikiye katlanan bu tarif, hem doyurucu hem de hafif bir alternatif sunar. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz zeytinyağlı sinkonta tarifi!

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm veya elma)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik veya biberiye
  • ½ çay bardağı su

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Kıyılmış dereotu veya maydanoz

Yapılışı

1. Kabakları Hazırlayın

Kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan halka şeklinde doğrayın.

2. Soğanları ve Sarımsağı Kavurun

Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Sarımsağı da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.

3. Sosu Hazırlayın

Bir kasede sirke, salça, tuz, şeker, baharatlar ve suyu karıştırın. Bu sosu soğanlı karışıma ekleyin ve birkaç dakika kısık ateşte pişirin.

4. Fırına Verin

Bir fırın kabına doğranmış kabakları alın. Üzerine hazırladığınız soğanlı sosu dökün ve güzelce karıştırın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

5. Servis Edin

Fırından çıkan sinkontayı biraz dinlendirin. Yanında yoğurt ve üzerine kıyılmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.