Dolar 36,4469
Euro 38,3283
Altın 3.410,22
BİST 9.451,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 13°C
Az Bulutlu
Denizli
13°C
Az Bulutlu
Çar 14°C
Per 13°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Ege mutfağının sevilen lezzeti: İzmir köfte tarifi

İzmir köfte, lezzetli köftelerin kızarmış patates ve domates sosuyla buluştuğu nefis bir fırın yemeğidir. Ege mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan bu yemek, hem pratik hem de doyurucudur. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz İzmir köfte tarifi!

Ege mutfağının sevilen lezzeti: İzmir köfte tarifi
24 Şubat 2025 17:37

İzmir köfte, yumuşacık köftelerin patatesle buluştuğu, domates sosuyla fırında pişen nefis bir yemektir. Ege mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucudur. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz İzmir köfte tarifi!

Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Diğer malzemeler:

  • 3 adet patates (halka halka doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

Köfteyi hazırlayın: Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, ekmek içi ve baharatları ekleyerek iyice yoğurun. Köfte harcını 15-20 dakika dinlendirin.

Şekil verin: Dinlenen harçtan küçük, uzun köfteler yaparak şekillendirin.

Patatesleri kızartın: Halka doğradığınız patatesleri az yağda hafifçe kızartın.

Sosu hazırlayın: Tavada sıvı yağı ısıtın, salçayı ekleyip kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ve sıcak suyu ekleyerek sosu kaynatın.

Tepsiye dizin: Fırın kabına kızarmış patatesleri, köfteleri ve biberleri yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.

Fırında pişirin: Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Servis edin: Sıcak servis yaparak bu nefis Ege lezzetinin tadını çıkarın!

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.