Elmalı & Yabanmersinli Crumble için Malzemeler
Elmalı Harç İçin;
- 4 adet soyulup doğranmış elma
- 250 gr yaban mersini
- Yarım limonun suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Bir tutam tuz
Crumble Hamuru İçin;
- 250 gr soğuk tereyağı
- 5 su bardağı un
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı beyaz şeker
- 1 kahve fincanı yulaf
- Bir tutam tuz
Elmalı & Yabanmersinli Crumble Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaseye dilimlenmiş elma, şeker, tarçın, un, limon suyu ve yaban mersinini ilave edip güzelce harmanlayın.
- Kullanacağınız fırın kabının içerisine elmalı harcı dökün ve üzerini spatula yardımıyla düzleyin.
- Başka bir kaseye un, beyaz şeker, esmer şeker, yulaf ve soğuk tereyağını ekleyin.
- Çatalın arka yüzüyle veya elinizle karışımı iyice yoğurun. Kum gibi bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
- Elde ettiğiniz crumble hamurunu, elmalı harcın üzerine eşit bir şekilde serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
- Fırından çıkan ve üzeri nar gibi kızaran crumble, servise hazırdır.
- Crumble’ı istediğiniz bir servis tabağına alın ve üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.