Dolar 36,6383
Euro 39,8878
Altın 3.522,82
BİST 10.840,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli 30°C
Çok Bulutlu
Denizli
30°C
Çok Bulutlu
Paz 25°C
Pts 20°C
Sal 9°C
Çar 11°C

Ev yapımı domates turşusu tarifi

Domates turşusunu et yemeklerinin yanında, süper pratik salatalarda, veya kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz yoğurt ile karıştırarak sağlıklı ve lezzetli bir dip sos da hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı domates turşusu tarifi

Ev yapımı domates turşusu tarifi
14 Mart 2025 15:51

Domates, yaz aylarının en sevilen ve bol bulunan sebzelerinden biridir. Domates turşusu, taze domateslerin lezzetini kışın da sofralarınıza taşımanın harika bir yoludur. Hem pratik hem de lezzetli olan bu turşu, özellikle et yemeklerinin yanında, kahvaltılarda veya salatalarda kullanabileceğiniz harika bir garnitürdür. İşte kolay ve pratik domates turşusu tarifi…

Malzemeler

  • 1 kg olgun domates
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2-3 dal taze dereotu
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • 1 litre su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (isteğe bağlı)

Yapılışı

Domatesleri Hazırlayın:

Öncelikle domateslerin sap kısımlarını çıkarın ve güzelce yıkayın. İsteğe bağlı olarak, domatesleri dörde bölerek veya bütün olarak kullanabilirsiniz.

Suyu Hazırlayın:

Bir tencereye 1 litre suyu, tuz, şeker ve limon tuzunu ekleyin. Karıştırarak kaynatın ve kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Ardından, sirkeyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Turşu Kavanozunu Hazırlayın:

Temiz ve sterilize edilmiş turşu kavanozlarına sırasıyla dalyan dereotu, defne yaprağı, sarımsak ve domatesleri yerleştirin.

Sirkeli Karışımı Dökün:

Hazırladığınız kaynar sirkeli suyu sıcak bir şekilde kavanozlara dökün. Kavanozların üzerini kapatacak kadar su eklemeye dikkat edin. Eğer isterseniz, biraz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz, bu turşunun lezzetini artıracaktır.

Bekleme Süresi:

Kavanozların kapağını sıkıca kapatın ve serin, karanlık bir yerde en az 10 gün boyunca bekletin. Bu süre sonunda turşunuz kendi doğal tadını alacak ve hazır olacaktır.

Şehrin nabzını tutan, en son gelişmeleri anında sizlere ulaştıran sesimiz olmaya devam ediyoruz. Denizli’nin sesi olan Denizlim Haber ile şehre dair herşeyi keşfedin. Takipte kalın en yeni haberlerle güncel kalın.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.